top of page
Zoeken
  • Johan Bahlman

Terugblik week 1

Van verschillende mensen kreeg ik de afgelopen dagen al te horen waar de nieuwe blog bleef! Het plan was om afgelopen vrijdag een blog te schrijven, echter lag de wifi er sinds vrijdagmiddag uit waardoor het niet mogelijk was om iets te posten. Gelukkig werd dit vandaag verholpen en zijn we weer online!


Bij deze een korte samenvatting van de afgelopen week:


Op de Codah base wordt er op dit moment flink geklust. Woensdag ben ik met de bouwer van het hek naar de bouwmarkt geweest om verf in te slaan. Waar je in Nederland elke verf gemengd op de juiste kleur kan bestellen hebben ze hier nog nooit van een verfmengmachine gehoord! Er zit dus niet zoveel anders op dan een kleur te kiezen uit het assortiment. Wel verkopen ze kleine flesjes verf waarmee je zelf een kleur kan mengen maar simpelweg RAL kleuren doorgeven zit er helaas niet op. Wel heb ik verbaasd staan kijken naar het kleurenbord en de benamingen van de kleuren. Zo verkopen ze de kleur calming, happy en inspire! Ik heb er een foto van bijgevoegd ;) Verder is de muur voor Cash for trash op wat verfwerk en prikkeldraad na helemaal klaar!

Op de base zelf worden op dit moment de lokalen voorzien van een plafond. Je keek hier namelijk eerst tegen de balken constructie aan, maar nu wordt er een verlaagd plafond in gemaakt. Daarnaast worden de wc’s gerenoveerd. De vloer en muren zijn voorzien van nieuwe tegels, er zijn nieuwe deuren in gezet en alles staat weer netjes in de verf! Rondom de Codah base zelf is nu ook een hek gezet zodat alles een stuk veiliger is. Daar zal ik de volgende keer ook een foto van bijvoegen. De afgelopen tijd is er namelijk verschillende keren geprobeerd in te breken.

Afgelopen woensdag hadden ze op de Codah base de zogeheten ‘empowering groups’. De mannen in vrouwen worden gesplitst en krijgen uitleg over de bijbel en hoe we dit dagelijks kunnen toepassen in onze eigen levens. Deze keer was er een kleding donatie binnen gekomen. Eén van de dingen die me opviel was hoe gestructureerd het Codah team te werk gaat. Alle kleding werd op het grasveld uitgesplitst. Na de empowering groups mochten de mensen groep voor groep rustig hun kleding uitkiezen waarbij gezorgd werd dat iedereen iets kreeg!

Elke vrijdag wordt er een kerkdienst gehouden op de Codah base. Zo ook afgelopen vrijdag. Deze keer heb ik samen met de jongeren van de bijbelschool van YWAM de dienst verzorgd. We hebben daar een aantal persoonlijke getuigenissen gedeeld van wat God in onze levens heeft gedaan. Na de dienst blijft iedereen zitten en krijgen ze een sandwich en wat te drinken. Daarna worden de zelfgebakken broden uitgedeeld zodat ze ook nog wat hebben voor thuis. Bijgevoegd een foto van het team waarmee ik de dienst heb verzorgd en met wie ik dagelijks op de base woon. Hoewel ik hier nog maar een week ben voelt het voor iedereen hier, inclusief mijzelf, alsof ik er al weken woon! Het is een superleuke groep waarin ik het enorm naar mijn zin heb. Daarnaast heb ik de gitaar weer opgepakt en ben ik elke dag met mijn Burkina Faso vriend John aan het oefenen!


Deze nieuwe week staat in het teken van het afronden van de werkzaamheden en schoonmaken. Sommige plafonds moeten nog worden afgewerkt waarbij de gaatjes en naden tussen de gipsplaten moeten worden gedicht. Verder ga ik met een klein team jongeren uit de community vanaf morgen beginnen met het schilderen van de plafonds waarna de verlichting weer kan worden terug gehangen. Daarnaast gaan we samen met de mensen uit de community alles schoonmaken en opruimen. Door de verbouwing moest alles worden verplaatst en is alles nu vies en rommelig.


Dat was voor nu de update. Op het moment van schrijven kom ik er achter dat ik in de afgelopen week ontzettend veel heb meegemaakt, teveel om allemaal zo even kort op te schrijven! Deze komende week ga ik jullie verder bijpraten waarbij ik ook wat meer zal delen over de activiteiten op onze Codah base in Hammersdale plus onze visie etc. Verder heb ik nog twee foto's bijgevoegd van het vuil wat overal langs de straten ligt zodat jullie een beetje beeld krijgen van de communities.


Tot snel!

Johan
56 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


jbahlman
Oct 09, 2023

Leuk om weer wat te horen van je Johan. Ook leuke foto’s en vlgs. ons heb je het heel goed naar je zin daar!

Like
bottom of page