top of page
Zoeken
  • Johan Bahlman

De eerste dagen in Zuid-Afrika

Bijgewerkt op: 4 okt. 2023


Vrijdagavond ben ik het vliegtuig ingestapt richting Zuid-Afrika. Hierbij had ik een tussenstop in Dubai waarna ik op zaterdagochtend door ben gevlogen naar Durban. Op de luchthaven werd ik opgehaald door Wilson, degene die de Codah stichting in Zuid-Afrika bestuurd. Eenmaal bij hem thuis wachtte Grace, zijn vrouw, me al op en stond er een heerlijke maaltijd voor me klaar! Op z'n Zuid-Afrikaans: Boerewors en braai kippies! Samen met heerlijke salades en verschillende soorten stokbrood! Dat was al gelijk een goed begin! In de avond werd ik afgezet op de Youth With a Mission base in Durban, waar ik de komende weken zal blijven wonen. Het is een oud gebouw die voorheen als rb&b werd gebruikt. Het gebouw bestaat uit een woonkamer/ klaslokaal, een grote keuken en meerdere slaapkamers en badkamers. In dit gebouw wordt op dit moment een bijbelschool gegeven en zit dus vol met jongeren uit verschillende landen zoals Nepal, Burkina Faso en Nieuw Zeeland. In dit gebouw doen we alles met elkaar. Soms sta je op het kookrooster, of soms moet je schoonmaken of de was doen. Super gezellig waarbij iedereen net als familie voor je voelt. Daarnaast is er ook een vast rooster. Om 7 uur start iedereen met ontbijt waarna iedereen zijn eigen programma gaat volgen. Qua weer is het nu voorjaar hier. De afgelopen dagen waren nog vrij koud (rond de 20 graden). Echter is het vandaag heerlijk weer met 31 graden! Nu voelt dit hier wel totaal anders dan thuis gezien het klimaat verschillend is.


Afgelopen maandag was mijn eerste keer dat ik op het Codah project ben geweest. Ik was zo enthousiast dat ik ben vergeten om foto's te maken! Foto's van de opbouw van Cash for trash en de andere projecten zal ik in de volgende blog zeker met jullie delen. Bij zo'n eerste kennismaking is het altijd even landen en opstarten. Ik had een kennismaking met Nathi, de eigenaar van het recycle bedrijf. Ik kreeg van hem een rondleiding door het bedrijf. Daarnaast zijn we ook naar verschillende locaties gereden waar afval werd gesorteerd. Deze man is bijzonder enthousiast over ons project waarbij we van beide kanten ideeën hebben gedeeld over de aanpak van dit nieuwe project.


Op de Codah locatie wordt op het moment nog druk gewerkt aan het nieuwe hekwerk. De bouw is inmiddels af en wordt nu voorzien van prikkeldraad op de bovenkant. Kwa bouwstijl gaat het weer typisch op z'n Zuid-Afrikaans, drie versnellingen trager dan dat je gewend bent! Daarnaast is er op het moment vier man aan het werk, die daar s'avonds blijven slapen. Echter is daar vaak geen stromend water en elektriciteit dus hoe ze daar wassen en koken, geen idee, maar blijkbaar vinden ze dat geen enkel probleem!


Dat was tot zover weer even de update over mijn verblijf hier in Zuid-Afrika. Ik heb het enorm naar mijn zin en kan me hier de komende weken prima vermaken!


Johan


128 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


Arie Korengevel
Arie Korengevel
Oct 04, 2023

Mooi Johan om mee te kunnen lezen hoe jij daar bezig bent.

Fijne en gezegende tijd toegewenst.

Magda

Like

mzichtermanzwikstra
Oct 04, 2023

Veel succes en zegen daar Johan! 😀 Superleuk om op deze manier 'meegenomen' te worden door jou. Zet m op!

Like

Kees en Tilly Nieuwstraten
Kees en Tilly Nieuwstraten
Oct 04, 2023

Leuk om je op deze mannier te kunnen volgen Johan , we kijken uit naar de volgende update ! groetjes Kees en Tilly 🦋

Like

jbahlman
Oct 03, 2023

Leuk om weer wat van je te horen Johan! Het ziet er daar mooi uit, de tuin en base. Genoeg vuil op die laatste foto! Dat was op andere locaties. Groet Pa

Like
bottom of page